Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
17 Feb 2023

Ons kompas achterna! Deel 1: La Rioja - januari 2023

La Rioja: Bodegas Alvia en Bodegas Nestares Eguizabal

We startten in Logroño, de hoofdstad van La Rioja, waar onze wijnreis van 2021 eindigde. Op 30 januari togen we allereerst naar Bodegas Alvia in Ventosa en gelegen pal aan de Camino Francès, waardoor Berend's hart al wat sneller ging kloppen. We werden hartelijk ontvangen in de schitterende winery door onze contacpersoon Silvia Zabalo en wijnmaker Alfredo Bernáldez. Bodegas Alvia maakt prachtige klassieke Rioja's die onder het merk Mileto op de markt gebracht worden. Hun premiumwijnen worden naar buiten gebracht onder de naam Livius. Het was weliswaar vroeg in de ochtend maar het was weer een genot om de Livius Tempranillo, een schitterende 100% Tempranillo die 18 - 24 maanden op Amerikaans en Franse eiken rijpt, en de Livius Blanco Fermentado en Barrica, een onthutsend mooie witte wijn van de Malvasia druif en de Viura druif die 12 maanden op eiken rijpt, te proeven. We proefden ook de Livius Rosado Fermentado en Barrica, een mooie rosé van 100% Garnacha; een echte gastronomische rosé die ook gemakkelijk overeind blijft bij rood vlees. Veel karakter en complexiteit en daarom naar onze mening niet geschikt voor de Nederlandse rosé drinker. Diezelfde middag gaan we naar Bodegas Nestares Eguizabal in het kleine plaatsje Galilea, waar we voor de lunch zijn uitgenodigd. We kregen een zeldzaam lieve en hartelijke ontvangst van de hele familie: Ramón en Marisa en hun dochters Lucía en Marina. Zij hadden een ware feestlunch voor ons bereid. Vanwege de bochtige terugweg moesten we wel voorzichtig zijn met de meer dan prachtige wijnen die ter tafel kwamen en volgden we het strenge proefprotocol: wel proeven, niet drinken. Pffff, no es fácil! Het is zo mooi om te zien hoe dit soort kleine wineries zulke prachtige wijnen maken!

Morgen gaat het verder naar de mooie streek Somontano voor Deel 2 van deze reis.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »