Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 Feb 2022

OP ZOEK NAAR NIEUWE PARELS - DEEL 3 - UTIEL REQUENA

Oktober 2021 - Deel 3 - Utiel Requena - Hispano + Suizas

Het zware werk begon echter pas in oktober 2021. Het hele El Camino Wines Team was mee op pad; Gerda de Ranitz, onze thesaurier, om Sijmen en Berend te behoeden voor onverantwoorde bestellingen, en Erzja Crans voor de vlekkeloze communicatie met uitsluitend Spaanssprekende wijnmakers.  Onze Ronde van Spanje begon vanuit Jávea: allereerst naar Utiel Requena, zo’n 60 kilometer landinwaarts van Valencia. De streek is genoemd naar de beide belangrijkste stadjes Utiel en Requena. Requena is een historisch stadje met een mooi fort, Fortaleza de Requena. Vlak daarbij vind je het restaurant Yantar, La Cocina de Pilar. Doen!

Even buiten Requena bevindt zich het tophuis Hispano+Suizas. Gevestigd in de prachtig gerestaureerde wijnboerderij Finca La Borracha (ofwel Huize De Dronken Vrouw) en uitkijkend over de in herfstkleuren getooide wijngaarden. We voerden al drie van hun wijnen in ons assortiment, maar we gaan dit aantal fors uitbreiden dit jaar. We begonnen de dag met een indrukwekkende presentatie door Pablo Ossorio, één van de oprichters van dit wijnhuis en een alom gerespecteerde wijnmaker die zijn carrière begon bij Gran Bierzo. Vervolgens een rondleiding door de bodega, met werkelijk state of the art faciliteiten. We werden in de gelegenheid gesteld de nog niet gefermenteerde wijnen en cava te proeven. Daarna proefden we allereerst de Finca Julia Albariño, de eerste Mediterrane albariño. Alleen mogelijk door het dag/nacht temperatuurverschil en de hoogte waarop de Albariño druivenstokken geplant zijn (circa 700 meter). Die hebben we direct na terugkomst aan ons assortiment toegevoegd. Verder proefden we de Tantum Ergo Rosado cava, de Impromptu Pinot Noir Rosé (de jaargang 2020 is door Guia SeVi uitgeroepen tot beste rosé van Spanje!), en de Bobos, een prachtige rode wijn van de Bobal druif. Wij zijn erg onder de indruk van dit huis, dat in 2021 door El Pais is uitgeroepen tot het beste cava huis van Spanje (en dus van de wereld!).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »