Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 Feb 2022

OP ZOEK NAAR NIEUWE PARELS - DEEL 5 - BIERZO, RIBERA DEL DUERO EN RIOJA

November 2021 - deel 5 - Bierzo, Ribera del Duero en Rioja

Vanuit Valladolid ging het naar het oosten, richting Bierzo voor een courtesy visit aan onze relatie Gran Bierzo nabij Camponaray en voor een bezoek aan een ander wijnhuis, waar we helaas niet konden slagen. Bekend terrein voor Berend omdat we in deze omgeving voortdurend de route van de Camino Francés kruisen. Inspiratie voor zijn volgende Camino!

Vandaar verder naar Aranda de Duero voor een bezoek aan het wijnhuis Martin Berdugo in Aranda de Duero. We zitten dan nog steeds in de DO Ribera del Duero. Nadat een vreselijke brand een aantal jaren geleden de oorspronkelijke winery in de as legde bouwde men een prachtige moderne winery met state of the art technology. Een familiebedrijf waar we een gepassioneerde rondleiding kregen van Antonio Diez Martin, een zoon van de oprichtster, die ons vertelde over de technologische innovatie in het wijn maken en hoe Martin Berdugo daarop inspeelt. We zijn doende afspraken te maken met dit wijnhuis voor de levering van een aantal van hun wijnen in het tweede kwartaal van 2022. Later daarover meer!

 Tot slot reisden we naar La Rioja, toch wel Spanje’s bekendste wijnstreek. Ook nu weer een prachtige tocht met wat tussenstops voor Berend (in Astorga en Santo Domingo de La Calzada) om weer even de sfeer van de Camino op te snuiven.

Vanuit Logroño bezochten we Bodegas Nestares Eguizabal in Galilea. Wederom een echt familiebedrijf, bestaand uit vader, moeder en dochter Lucia. Vóór het proeven eerst een tochtje langs de wijngaarden met de oude Eguizabal, een enthousiaste mooie kerel die ons sterk deed denken aan Anthony Quinn, in zijn rol als Zorba de Griek, en die met trots over zijn wijngaarden en wijnen sprak. Zo nu en dan was het best lastig communiceren, maar vooral dankzij Erzja kwamen we er goed uit. Een mooi bezoek met een interessante proeverij. Het is mooi om te zien hoe dit soort familiebedrijven niet uit zijn op groei en expansie, maar zich volledig richten op kwaliteit. We zullen in het voorjaar al een aantal wijnen van Nestares Eguizabal kunnen introduceren: de A Veradas Tinto Crianza 2018, de Segares Roble 2016, de Segares Crianza 2015, de Segares Reserva 2010 en de Segares Gran Reserva 2008.

Tot slot bezochten we Bodegas Alvia in Ventosa. Pal aan de Camino Francés, weer even een momentje voor Berend. Prachtig wijnhuis met indrukwekkende wijnen, waarvan sommige helaas al zijn gereserveerd voor bestaande klanten van dit wijnhuis. Bodegas Alvia hanteert twee merken, Mileto en Livius. Die laatste range is vrij kostbaar en ook lastig te krijgen omdat de oogst beperkt is en veel restaurants in Spanje, die al jaren Livius afnemen, voorrang krijgen boven nieuwkomers als El Camino Wines. En terecht! Gelukkig konden we nog wel zakendoen en introduceren we dit voorjaar de Mileto Joven 2020, de Mileto Crianza 2018, de Mileto Reserva 2012  en Gran Reserva 2015, de Livius Garnacha 2008 en de Livius Tempranillo 2010. Zonder uitzondering schitterende rode wijnen.

Met deze proeverij kwam onze zoektocht naar nieuwe pareltjes van de Spaanse wijnkunst tot een eind. We maakten (in sommige gevallen: hernieuwd) kennis met 16 wijnstreken en 27 wijnhuizen. We reden enkele duizenden kilometers in bijna 3 weken om veel te zien, te leren en te proeven.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »