Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
05 Mar 2023

Ons kompas achterna! Deel 7: Utiel Requena – februari 2023

Ons kompas achterna! Deel 7: Utiel Requena – februari 2023

Vandaag, 10 februari, is de laatste dag van onze wijnreis. Naar het bezoek vandaag aan Bodegas Hispano+Suizas hebben we erg uitgekeken. Hispano+Suizas heeft een prachtige winery met een klein hotel met 5 kamers dat eigenlijk alleen maar in zijn geheel is af te huren. In oktober 2021 mochten we hier met ons vieren logeren, wat een bijzondere gebeurtenis was. Deze keer was dat niet mogelijk, vandaar ons verblijf in Hotel  El Tollo……

De winery huist in Casa La Borracha (ofwel “Huize Dronken Vrouw”) in El Pontón, vlakbij Requena en we worden ontvangen door Reyes Busta, de vrouwelijke export manager. Zij is dochter van Spaanse ouders maar in Duitsland opgegroeid en spreekt, naast Spaanse en Duits, ook nog eens voortreffelijk Engels. In de mooie ontvangstruimte proeven we de Impromptu Rosé 2021. Ook nu weer een weergaloze rosé, die inmiddels ook al nergens meer te krijgen is (maar nog wel bij ons!), en is overgoten met prijzen. Volgens de toonaangevende Guía de Vinos y Aceites, uitgever van La Semana Vitivinícola, is dit de beste rosé van Spanje. We zijn het daarmee eens!

Verder proeven we de cava Tantum Ergo Exclusive 2018, een schitterende cava maar wel vrij duur. Vervolgens de Bassus Casilla Herrera, een hele fraaie coupage van Bobal, Petit Verdot, Syrah, Merlot en Cabernet Franc. Dieprode kleur (komt door de Bobal druif), een mooie complexe neus en een overweldigende smaak met een lange afdronk. Na de proeverij worden we vereerd door de komst van Rafael Navarro, één van de oprichters van Hispano+Suiza en nu nog steeds de chief winemaker. Rafa leidt ons persoonlijk rond door de wijngaarden en hij vertelt over hoe deze bodega constant bezig is met het verder verhogen van de kwaliteit en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden om druivensoorten met elkaar te combineren. Hij is een interessante man die elk hoekje van de wijngaarden kent; het is nog net niet zo dat elke wijnstok een naam heeft. Je ziet overigens aan alles hoe men hier bijna obsessief bezig is met de kwaliteit. Dat gaat verder dan het maken van prachtige wijnen en cava en strekt zich uit over het design van de etiketten, de  kwaliteit van de etiketten (als je een fles in het ijs zet, laat het etiket niet los ook als het ijs gesmolten is en de fles in het water staat), de vormgeving van de flessen, het design van de verpakking en zelfs het design van de opdruk op de kurk. Op onze site kun je, bijvoorbeeld bij de beschrijving van de Bassus van Hispano+Suizas lezen hoe complex de vinificatie van deze wijn is. Zie https://www.elcaminowines.nl/bassus-pinot-noir-2020.html

We worden door Iván, een collega van Reyes, mee uit lunchen genomen in een restaurant in het historische hart van Requena, El Yantar La Cocina de Pilar.

Zoals dat bij een Spaanse lunch hoort, komen we pas tegen 16:00 uur uit het restaurant gewankeld. We nemen afscheid van onze voortreffelijke gastheer en haasten ons naar El Tollo voor onze broodnodige siësta. Die avond is het snijdend koud in Utiel als we naar restaurant Santolina lopen. Erg verfrissend na ons late middagdutje!

En dan zit onze wijnreis er alweer op. Twee interessante weken met bezoeken aan 11 wineries in 5 wijnstreken. We hebben genoten van de warme ontvangst die ons ten deel viel bij al “onze” wijnhuizen. We hebben veel geproefd, veel geleerd en veel plezier gehad. Zaterdag 11 februari nemen we vroeg afscheid van elkaar. Erzja en ik omhelzen Sijmen en Gerda (en Wodan uiteraard). De plannen voor onze Lenteproeverijen zijn inmiddels geheel uitgewerkt en op woensdag 5 april hopen we veel van onze wijnvrienden te zien in De Veranda in Amsterdam, net als op zondag 28 mei in Landgoed Groenendaal in Heemstede. Wie prachtige Spaanse wijnen wil proeven en van Sijmen en mij wil horen over de wijnen die we dan proeven en over de wijnstreken en de wijnhuizen waar al dat moois vandaan komt, kan zich aanmelden op [email protected] (graag vermelden of je je aanmeldt voor 5 april of 28 mei!).

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »