Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Feb 2023

Ons kompas achterna! Deel 3: Somontano (2) - februari 2023

Ons kompas achterna! Deel 3: Somontano (2) – februari 2023

 

Vandaag, 2 februari, bezoeken we Bodegas Obergo, in Secastilla, zo’n 30 kilometer buiten Barbastro, in de Sierra de Ubiergo. Het is een mooie rit door de bergen met besneeuwde toppen op de achtergrond. Ook Bodegas Obergo is een leverancier van het eerste uur en Erzja en ik kijken ernaar uit om Alex Asensio, de Export Manager, weer te zien en Sijmen met hem te laten kennismaken.

Na aankomst in de Bodega, worden we door Alex meegenomen in een vrij oud karretje. Gelukkig wel met vierwielaandrijving, want de weg naar de wijngaarden is bochtig en steil en soms staat er opeens een tractor op de weg. Alex neemt ons mee naar wijngaarden op circa 700 meter hoogte. Daar vertelt hij hoe de klimaatverandering hier merkbaar is; steeds vroeger oogsten en de opkomst van bepaalde druivenrassen die het vroeger niet zo goed en nu wel heel goed doen in deze streek. Obergo heeft hier een wijngaard waar men experimenteert met druiven zoals de Alcañon druif, die weliswaar in deze streek thuishoort maar in de vergetelheid was geraakt, en de Vidadillo, een blauwe druif afkomstig is uit de streek Careniña (meer speciaal de Almonacid de la Sierra). Alex bracht ons naar de mooiste proeflocatie die we tot op vandaag hebben gezien. Op 700 meter hoogte met uitzicht over de naar beneden glooiende wijngaarden. Op de foto: Sijmen, met hoed en op de achtergrond de Valle de Secastilla.

We proefden de nieuwe Obergo Caramelos 2021 (de jaargang 2020 staat al op onze site), de Obergo Expression Tinto 2016 (wat een wijn is dat!) en de Parcelario 2016. Allemaal juweeltjes. Na deze serene proeverij terug naar de winery waar eigenaar en wijnmaker Joaquin reeds het schort had omgegord om de lunch te bereiden: carpaccio de gambas, tempura gambas, jamon Iberico, crocetas de trufa, lamskoteletjes en nog een toetje ook. Alles door Joaquin zelf bereid. Het was maar goed dat we die dag geen afspraken meer hadden! Morgen zetten we onze expeditie voort en gaan we naar Bodegas Batán de Salas. Iets om naar uit te kijken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »