Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 Feb 2022

OP ZOEK NAAR NIEUWE PARELS - DEEL 2 - SOMONTANO

Juli 2021 - Somontano

In juli 2021 brachten we een bezoek aan Somontano. Een prachtige bergachtige streek recht onder de Pyreneeën. Bij onze bestaande relatie Bodega Pirineos in Barbastro proefden we hun prachtige 3404 range, vernoemd naar de Pico de Aneto, met zijn 3404 meter de hoogste berg van de Pyreneeën. We hebben de 3404 Blanco al in ons assortiment, maar in 2022 voegen we daaraan toe de Pirineos 3404 Rosado, de Pirineos 3404 Cabernet/Garnacha/Moristel en de Pirineos 3404 Crianza. Verder konden we de Marboré Cuvée 2018 proeven, het vlaggenschip van Pirineos, met een oogst van slechts 6000 genummerde flessen per jaar. We hopen de Marboré 2019 aan onze portfolio te kunnen toevoegen.

Ook bezochten we onze bestaande relatie Bodegas Obergo. De reis ernaar toe is interessant: via een steeds smaller, steiler en bochtiger wordend weggetje – we vroegen ons regelmatig af of we wel goed zaten - bereik je uiteindelijk het piepkleine dorpje Secastilla. Even daarbuiten ligt de winery van Bodegas Obergo. We proefden wederom de Antigua 2016, maar dit keer in de wijngaard met de ruim 80 jaar oude wijnstokken. Het verhaal daarbij is een beetje verdrietig. Deze hoogbejaarde wijnstokken leveren ieder jaar minder oogst op. Ofschoon die oogst van hoge kwaliteit is, is het op een gegeven moment niet meer rendabel om deze hele oude wijngaarden aan te houden. Over een paar jaar zal de Antigua dan ook niet meer gemaakt worden. We proefden ook de Obergo Parcelario, een prachtige blend van Cabernet Sauvignon, Garnacha en Merlot. We prijzen ons gelukkig dat we de Parcelario in 2022 aan onze portfolio mogen toevoegen!

Terug in Barbastro bezochten we Bodegas Batán de Salas, een bijzonder winery met een bijzondere wijnmaker Adrián de Beroz Bailo. Niet gemakkelijk communiceren met Adrián zelf vanwege het lokale accent, maar het is moeiteloos communiceren met zijn prachtige wijnen! Na terugkomst in Nederland hebben we zijn wijnen nogmaals geproefd en we voegen een zestal mooie wijnen van deze winery toe aan ons assortiment: de mono-varietals Chardonnay en Merlot en de Batán de Salas Blanco, een mooie witte blend en drie prachtige rode wijnen, de Bátan de Salas de Beroz Roble 2020, Crianza 2016 en Reserva de Familia 2012. Later dit jaar voegen we daar nog de Syrah 2019 aan toe.

Ons laatste adres was Finca Valonga, net niet in Somontano gelegen maar in de aangrenzende wijnstreek Valle del Cinca. Het was een lastige klus om dit wijnhuis te vinden. De provinciale weg werd steeds bochtiger, de dorpjes steeds kleiner en na een afslag met een klein scheefhangend bordje Valonga dachten we zeker te weten dat we niet goed zaten. Maar plots was daar de hoeve, in een vierkant gebouwd. Een voormalig centrum voor Tempeliers, waar echter sinds 1932 wijn wordt gemaakt door drie generaties van de familie. Men produceert naast wijn ook walnoten en olijfolie. Het is een grote boerderijhoeve waar vroeger alle mensen die bij de productie betrokken waren woonden. Nog steeds is in deze hoeve een klein schooltje te vinden voor de kinderen van de families die hier werkten. Tot 1965 was dit schooltje in gebruik. Wie de klas binnenstapt, stapt terug in de tijd. Houten lessenaartjes met inktpotjes en een mooie oude landkaart van Spanje aan de muur. Krijtjes op het plankje bij het schoolbord. Van de 9 wijnen die we daar proefden hebben we er drie geselecteerd: de Chardonnay, de Tinto Roble 2018 (mooie blend van Garnacha, Tempranillo en Syrah) en de Syrah 2017.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »