Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
19 Feb 2023

Ons kompas achterna! Deel 2: Somontano (1) - februari 2023

Ons kompas achterna! Deel 2: Somontano  (1) – februari 2023

Op 31 januari wenden we de steven naar het oosten, richting de prachtige streek Somontano. Zoals de naam al zegt (“onder de bergen”) ligt Somontano onder de Pyreneeën en op weg naar Barbastro, de hoofdstad van de wijnstreek, is dat goed te zien. Een prachtige route met steeds besneeuwde toppen in zicht. Barbastro is een mooie historische stad met een bewogen verleden. De stad was een begeerde prooi voor de Moren en viel beurtelings in handen van de Moren (717 tot 1064 en van 1066 tot 1100) en de Christenen (van 1064 tot 1066 en vanaf 1100). De moeite waard om eens te bezoeken!

Op woensdag 1 februari is ons eerste bezoek aan Bodega Pirineos, een wijnhuis waarvan we sinds het begin schitterende wijnen kopen. We worden zeer hartelijk ontvangen door Corinne Ortas Garcés, de Export Manager. Om 10:30 uur (!) starten we de proeverij; tja, het leven in de wijnwereld is hard, maar iemand moet toch de wijnen proeven!

We proeven wat nieuwe jaargangen van wijnen die we al voeren en constateren tevreden dat het goed zit met onder meer de Pirineos 3404 Tinto 2021. We herproeven wijnen die we nu in portefeuille hebben zoals de Señorío de Lazan Reserva 2015 en het vlaggeschip van Pirineos de Marboré Cuvée 2019 en gelukkig bevestigt het resultaat onze eerdere keuze voor deze wijnen. Vóór al deze mooie rode wijnen proeven we de Chardonnay van Pirineos. Wat een heerlijke frisse Chardonnay is dit! Deze komt binnenkort in onze webwinkel.

Die middag gaat het richting de aan Somontano grenzende wijnstreek Valle del Cinca. Dit wijngebied is in Nederland onbekend, maar men maakt er prachtige wijnen! We bezoeken Finca Valonga. Ook nu weer een hartelijke ontvangst door Teresa Ferrer en haar broer. Dit is de vierde generatie van de Ferrer familie die hier wijn maakt. Dit alles in een prachtig historisch gebouw, waarvan de het oudste deel een herberg was voor leden van de Orde van Tempeliers, zo midden 11e eeuw. Ondanks onze tegenstribbelingen staat de goede Teresa erop dat we het volledige assortiment van haar winery meenemen. De auto is al tot verensbreuk toe volgeladen, maar we zien geen andere optie dan haar generositeit in dank te aanvaarden. Hebben we weer wat te proeven! 

Die avond eten we in het restaurant van Adrián de Beroz, de eigenaar van Bodegas Batán de Salas waar we vrijdag op bezoek gaan. Adrián is hier ook de Chef en we stellen wederom vast dat hij niet alleen wijn kan maken, maar ook voortreffelijk kan koken. Als we aan tafel zitten, komt hij ons begroeten. Onthoud de naam La Lonja del Vino voor als je ooit in Barbastro komt en lekker en leuk wilt eten! Te vinden op Facebook.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »