Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 Feb 2022

OP ZOEK NAAR NIEUWE PARELS - DEEL 4 - MADRID, CIGALES, TORO, RUEDA EN RIBERA DEL DUERO

November 2021 - deel 4 - Madrid, Cigales, Toro, Rueda en Ribera del Duero

Na Utiel Requena door naar Madrid voor bezoeken aan twee bedrijven die voor kleinere wijnhuizen de export verzorgen. Dat waren zware bezoeken met schier eindeloze reeksen van wijnen. Uiteindelijk hebben we besloten van het huis Priorata de Razamonde uit de wijnstreek Ribeiro, vlak tegen de Portugese grens, een aantal wijnen aan onze portfolio toe te voegen Deze komen echter pas in het tweede kwartaal van 2022. Van het huis Vega Caledonia uit La Rioja selecteerden we twee rode wijnen en van het huis Adamantia uit de D.O Toro twee mooie tempranillo’s, de Adamantia Gran Selección 2016 en de Adamantia Old Vines 2016.

Dan noordwaarts, richting Valladolid. We rijden door een deel van Spanje waar je niet zo snel komt. Wel een prachtig golvend landschap met mooie slapende dorpjes. Het weer zit mee. Koud maar zonnig. Valladolid is een prachtige stad met een mooi oud centrum. Tevens de tapashoofdstad van de wereld. De binnenstad is een aaneenschakeling van mooie pleintjes met tapastentjes waar je heerlijke tapas kunt eten. Mooi om te zien hoe de tapascultuur hier leeft. De hele avond zitten de Spanjaarden buiten met dikke jassen aan, met ijsmutsen en wanten – het vroor! - op de terrassen tapas te eten en wijntjes te drinken, uiteraard met drukke gesprekken over de toestand in de wereld. Helaas begon het Festival Mundial de Tapas op de dag van ons vertrek, maar dat is weer een mooi excuus om nog eens terug te gaan naar Valladolid. Valladolid is echt een aanrader! Niet verder vertellen!

In de omgeving van Valladolid bezochten we onze bestaande leveranciers Cuatro Rayas, Sinforiano en Vega Real. Het was leuk om de personen met wie we tot nu toe alleen maar e-mail contact hadden gehad te ontmoeten! Vooral de rondleiding bij Vega Real door Luis Cuadrado García, de chief winemaker aldaar, was indrukwekkend!

Niet ver van Valladolid vinden we ook de wijnstreek Toro. Daar bezochten we het wijnhuis Viñaguereña. Zij maken onder de naam Munia en Tálamo prachtige rode wijnen van de Tinta de Toro druif.  Ten onrechte wordt wel beweerd dat Tinta de Toro een synoniem is voor Tempranillo. Het betreft hier echter een apart gecertificeerd druivenras. De overeenkomst met Tempranillo is wel dat wijn van de Tinta de Toro druif dezelfde fluweelzachte warmte geeft als Tempranillo. We selecteerden Munia Roble 2019, de Munia Carácter 2019 en de Munia Especial 2018 evenals de Tálamo 2017 voor ons assortiment. Verder selecteerden we een onvergetelijk mooie Verdejo, de Iduna Fermentado en Barrica , en twee Verdejo’s uit de Rueda van Javier Ruiz en Veyovis. Omdat de witte wijnen lang rijpen “sur lie” moeten we wachten tot het tweede kwartaal voordat we deze aanwinsten kunnen verwelkomen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »