Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 Feb 2022

EL CAMINO WINES OP ZOEK NAAR NIEUWE PARELS - ONS KOMPAS MAAKT OVERUREN - DEEL 1 PENEDES

Juni 2021 - Penedès

In de aanloop naar de opening van onze website was het door de toen geldende Corona-regels lastig om wijnhuizen te bezoeken. Behoudens een aantal bezoeken aan wijnhuizen in de Penedès, kwam het daarom vaak neer op het zoeken naar kleine wijnhuizen via internet, het leggen van contacten via internet en het opvragen en proeven van proefflessen. In het afgelopen jaar hebben we kunnen zien welke van onze wijnen bij onze klanten in de smaak vielen. We zijn ook op zoek gegaan naar nieuwe wijnen van kleinere wijnhuizen die traditie, kwaliteit en innovatie belangrijk vinden.

In het afgelopen jaar hebben we 174 wijnen geproefd van 27 wijnhuizen en in oktober/november een ware Vuelta de España gemaakt. We proefden wijnen uit de volgende wijnstreken (in alfabetische volgorde): Bierzo, Calatayud, Cigales, Mallorca, Penedès, Pla I Levant, Rias Baixas, Ribeiro, Ribera del Duero, Rioja, Rueda, Somontano, Toro, Utiel Requena, Valencia en Valle del Cinca.

Een hele klus, maar we hebben het gered!

We hebben streng geselecteerd en wijnen bij de minste twijfel laten afvallen. We zijn blij dat er nog een aantal wijnen onze selectie heeft doorstaan en dat het ons gelukt is de meeste van de door ons geselecteerde wijnen aan ons assortiment te kunnen toevoegen.

Het verslag van onze zoektocht naar nieuwe parels van Spaanse wijnmakerij hebben we in 5 delen verdeeld, die allemaal op de site te lezen zijn.

Ons eerste bezoek was in juni 2021 aan de Penedès, met courtesy visits aan Mastinell, Can Sumoi en Esmel en kennismakingen met Juves y Camps en Montesquius. De Juves y Camps is een gigantisch wijnhuis – Juves y Camps prijkt in Spanje op welhaast iedere wijnkaart - voor wie wij nauwelijks interessant (kunnen) zijn. Een dergelijke gigant past ook niet helemaal in onze filosofie. Het kleine tophuis Montesquius, in Sant Sadurní d’Anoia, maakt sinds 1918 prachtige cava’s, past in ons concept en we hopen een aantal van hun cava’s in het tweede kwartaal van dit jaar te presenteren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »